top of page

שאלות ותשובות

קיימים כל כך הרבה סוגים של מכשירי שמיעה. איך אבחר את המכשיר המתאים עבורי?

מכשירי שמיעה נבדלים זה מזה במאפיינים שונים – מיקום (פנימיים או חיצוניים), גודל, טכנולוגיה, מעבדי דיבור, מספר מיקרופונים, אפשרויות לתוכניות, סינכרון בין מכשירים, חיבור לאמצעי שמע אחרים ועוד... מאחר וקיימים סוגים רבים של מכשירים, חשוב שההתאמה תתבצע על ידי איש מקצוע מהימן. השיקולים בהם יתחשב איש המקצוע הם סוג וחומרת הירידה בשמיעה, מבנה האוזן, יכולת הבנת הדיבור (דיסקרימינציה), יכולות מוטוריות וכמובן גם מאפיינים התנהגותיים של אורח חיים. במרבית המקרים בעל המקצוע ימליץ על מספר מכשירים שיכולים להתאים לצרכייך, ותוכל לבחור מבין הסוגים המוצעים את המכשיר המתאים ביותר לצרכייך ולכיסך.

 

01

האם אני צריכה להחליף את מכשירי השמיעה בכל פעם שיש ירידה נוספת בשמיעה?

לא. מכשירי השמיעה ניתנים לכיוון במכון השמיעה. איש המקצוע המתאים את המכשיר, מתכנן קדימה כך שהמכשיר יתאים גם לירידה נוספת בשמיעה. כמובן שלא ניתן לחזות את התקדמות הירידה בשמיעה או האם תהיה ירידה פתאומית בשמיעה, אך בתהליך ההתאמה יותאם לך מכשיר שיוכל להתאים לך לאורך שנים. חשוב מאוד לבחור במכון שמיעה שמאפשר בדיקות שמיעה תקופתיות, כך שניתן יהיה לנטר אחר מצב השמיעה באופן שגרתי ולכוון את המכשירים מחדש בשעת הצורך.

 

02

כמה זמן מחזיקה סוללה של מכשיר שמיעה?

בעקרון, סוללות מחזיקות בין 80 ל- 100 שעות עבודה במכשירים דיגיטליים (במכשירים אנלוגיים ישנים, הסוללות החזיקו יותר זמן בגלל הפעולה הפשוטה של המכשיר). אורך חיי הסוללה משתנה בהתאם לעוצמת ההגברה ולקיום מאפיינים אדפטיביים מתקדמים במכשיר, וכן בהתאם לסביבת ההאזנה – ככל שהמכשיר עובד יותר, כך הסוללה נגמרת יותר מהר. הקפידו לרכוש סוללות ממקור אמין ומתוצרת איכותית בלבד.

 

03

יש כל כך הרבה מכוני שמיעה. איך אדע היכן להתאים מכשיר שמיעה?

תהליך שיקום השמיעה מצריך פגישות כיוונים להתאמה מיטבית של המכשיר, לכן מומלץ לבחור במכון שמיעה נגיש הקרוב למקום מגורייך. חשוב לבחור במכון שמיעה המאפשר לך תקופת נסיון בה תוכל להתנסות עם המכשירים ולהסתגל אליהם. ההתרשמות האישית שלך מהמכון, הצוות, רמת השירות, האדיבות, המקצועיות וההסברים שניתנו לכם, גם הם שיקולים חשובים ביותר בהחלטה. מכון השמיעה הוא מקום בו תבקרו מספר פעמים בתהליך השיקום, ואתם אמורים לקבל בו את השירות הטוב ביותר. חשוב לבחור באיש מקצוע קשוב ומיומן. כך תוכלו לדעת שמקשיבים לצרכים ולדרישות שלך, כדי  שהמכשיר שבחרת יתאים עבורך בצורה המיטבית ביותר.

 

04

האם צריך לשלם על פגישות כיוונים?

פגישות הכיוונים כלולות בשירות מהמכון בו רכשת את המכשיר.

 

05

לחברה שלי הציעו מכשיר קטן בתוך האוזן, ולי המליצו על מכשיר מאחורי האוזן. האם גם אני יכולה להשתמש במכשיר פנימי?

גודל המכשיר נקבע לפי צורת וחומרת ירידת השמיעה – מכשירים בגדלים שונים מתאימים לליקויי שמיעה שונים. כיום, למרבית ליקויי השמיעה ניתן להתאים מכשירי שמיעה זעירים ואסטתיים. יש להתייעץ במכון השמיעה ולשאול על היתרונות והחסרונות של המכשירים השונים. 

 

06

bottom of page