top of page

מידע נוסף

 

 

ידוע שחשיפה לרעש חזק יכולה לפגוע בשמיעה.

אנחנו חשופים מדי יום לרעשים מסוגים שונים ובעוצמות שונות. רעש יכול להיות מתמשך (מכשיר רועש) או פתאומי (פיצוץ), בעוצמה נמוכה (רעש מאוורר) או גבוהה (האזנה באוזניות).

 

להמשך קריאה

ליקוי שמיעה הינה אובדן חלקי או מלא של יכולת השמיעה. מערכת השמיעה הינה מערכת מורכבת, הממירה את גלי הקול לתנועה מכנית ובהמשך לגירוי עצבי על ידי חלקי האוזן השונים. אותו גירוי עצבי עובר בעצב השמיעה עד למרכז השמיעה במוח, שם הוא מעובד עד שנתפס כצליל/מילה/רעש על ידינו.

להמשך קריאה

נועדנו לשמוע בשתי האוזניים. כאשר אנו שומעים בשתי האוזניים, המוח שלנו עושה כל הזמן חישובים על סמך העוצמה, התדר והכיוון של הצלילים המגיעים אלינו וכך מאפשר לנו לזהות את כיוון הצליל, להתמקד ולהבין טוב יותר דיבור, בעיקר על רקע רעש.

 

להמשך קריאה

לכל שאלה תשובה מאת: האוזן - המרכז הישראלי לשמיעה. שאלות נפוצות על תהליך התאמת מכשירי שמיעה. 

שילחו לנו שאלות נוספות דרך האתר ונשתדל לענות בהקדם האפשרי.

 

להמשך קריאה

 

Real Ear Measurment

REM  היא בדיקה חדשנית שתורמת להתאמה המושלמת של מכשיר השמיעה שלך. הבדיקה מייצגת מדידות אובייקטיביות שמבוצעות כחלק מתהליך התאמת מכשירי השמיעה בעזרת מכשור משוכלל.

 

 

להמשך קריאה

בשנים האחרונות עולה המודעות לליקוי שמיעה בגיל המבוגר, וקופות החולים והמדינה מאפשרות ליותר מטופלים ליהנות ממכשירי שמיעה. מכשירי השמיעה עוזרים להתמודד עם עליית ספי השמיעה ומנגישים את המידע השמיעתי, אולם אינם מסוגלים להתמודד עם שאר מאפייני הליקוי התחושתי-עצבי כגון ברירת תדרים וזמנים לקויה, המביאות לקשיים בהבנת דיבור על רקע רעש.

להמשך קריאה

bottom of page